Një Djalosh shumë i ri pyeti:
- Masi shejtanet janë të lidhur, a dmth ata smujn me ju bo njerzve vesvese ?
E mori kete përgjegje:
- Nëse para se met ardh musafirët e lidh qenin (e rrezikshëm), mirpo ndonjeri nga musafirët i ofrohet qenit tepër afër, a thua a shpeton ai pa pasu ndonj pasojë ?
- Djaloshi tha: Me siguri Jo .. dhe pyeti e qfar dmth kjo ?
- Përgjegjja: Ndoshta kemi te drejt me bo nje krahasim te ngjashëm me shejtanët. Ata janë të lidhur gjat Ramazanit, mirpo nëse njeriu ju afrohet atyre [duke bere harame, si ndegjimi i muzikes etj] ateher ka mundesi qe i tilli me ra viktim e vesevese te shejtanit te lidhur .. mu ashtu si musafiri i cili i afrohet qenit te lidhur shumë afër.Vazhdo së Lexuari: Masi Shejtanet Janë Të Lidhur, A Dmth Ata Smujn Me Ju Bo Njerzve Vesvese ? | Qyteti Islam

Mendjemadhesia rrjedh prej dy negativiteteve:
1 -Mohimi i të vërtetës [ mos pranimi i saj ]
2 -Nënqmimi i njerëzve [ shikimi ne ta me inferioritet ]

Këtë e dijm të gjithë duke u bazuar në hadithin:
"Ne Xhennet nuk do te hyje ai qe ne zemren e tij ka mendjmadhesi edhe sa grimca". Nje njeri atehere e ka pyetur; "E cka nese njeriu deshiron qe rrobet dhe te mbathurat t'i kete te bukura dhe te rregulluara". I Derguari u pergjigj: "Allahu eshte i bukur dhe e don te bukuren. Mendjemadhesia eshte refuzim i te vertetes dhe injorim i te tjereve" (Muslimi ne pjesen e Imanit) (Lexo ne gjeresi)Sie sind Besucher Nr.

Datenschutzerklärung
Kostenlose Homepage von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!